Dacă ai un șoarece în casă nu dai foc la casă pentru a scăpa de el!

Foarte mulți declară că au credință în Dumnezeu, dar înjură de dimineața până seara Biserica.

Desigur, sunt foarte mulți preoți care se comportă ca angajații de la ghișeu: “nu dai, nu te duc la Domnul!”. Sunt foarte multe nereguli în Bisericile din România și piramida merge până la vârf.

Dar… să nu uităm esențialul!

Dacă sunt preoți care nu au har, dacă sunt nereguli în Biserică nu înseamnă că trebuie să dăm foc Bisericilor ca să scoatem răul din ele.

Biserica, indiferent cum este, bună sau rea, este un spital al sufletelor, si este cel puţin la fel de importantă ca și spitalele unde ne tratăm trupul.

Sunt persoane care susţin, sus şi tare, credinţa în Dumnezeu, dar… “ dă-o încolo de Biserică!”

Păi, hai, să le luăm pe rând

1.Una dintre condiții când spui ca ai credință în Dumnezeu este să îţi iubești aproapele. Pai şi atunci de ce îi condamni pe cei care merg la Biserică?

2.Alţii se dau autodidacți în credință. Ei stiu! Păi dacă știți voi nu înseamnă că știu toți. Sunt și oameni care au nevoie să se apropie de Dumnezeu, iar Biserica îi ajută si le oferă liniştea de care au nevoie!

Şi atunci, dacă crezi in Dumnezeu, de ce îi condamni pe cei care își întăresc credința prin Biserică?

Te-ai gândit ca poate pentru ei Biserica e un spital al sufletului?!

Știu, tu crezi în Dumnezeu cum știi şi cum vrei tu!

Dar ai putea lua in calcul că gândind așa despre alții ești mândru și vanitos?

Și atunci mă întreb: cei care judecă,  arogant şi înfumurat, nu își iubesc aproapele? Chiar cred în Dumnezeu sau  e la modă să declare ca au credinţă în Dumnezeu !

V-aţi gândit că poate sunt mulţi preoţi în Biserică care se roagă de dimineaţa până seara pentru iertarea păcatelor noastre şi mântuirea neamului românesc?! Gândiţi-vă inainte să injuraţi!

P.S.: Mai gândiţi-vă când declarați credința în Dumnezeu. Și nu mai spuneți  “babele alea” pentru că bătrânele acelea sunt  bunicile și mamele  noastre. Esenţa credinţei, Bisericii şi a lui Dumnezeu este bunătatea, iubirea şi îngaduinţa cu cei de lângă noi!

Tu ce părere ai?

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.